onsdag den 30. januar 2008

Motivation og øvning i musikken

Motivation og øvning

Øvning på hovedinstrument udgør for langt de fleste musikere hovedbestanddelen af den tid, der bruges på musikalsk udfoldelse. Lige fra den spæde begynder til den erfarne og øvede musiker er øvning en essentiel del af hverdagen. Det at øve sig er ofte lettere sagt end gjort.

At motivere sig selv

Øvning kan for nogen føles som en lang kedsommelig rejse, som det er svært at se enden på. For overhovedet at begive sig ud på denne rejse kommer man ikke uden om motivation som en altafgørende og vigtig faktor. Motivation kan også meget vel opleves som en underlig størrelse. Nogle gange kan man være meget motiveret for at øve sig – andre gange føles det næsten uoverkommeligt overhovedet at komme i gang.


tirsdag den 29. januar 2008

LK IHC Wireless

Hvis man har fulgt lidt med i håndbold på det seneste, er man nok ikke kommet udenom LK IHC Wireless stikkontakter. Jeg synes godt nok, at det er smart, at man i dag, kan få elartikler der kan betjenes via fjernbetjening. Og Lauritz Knudsen har tilmed gjort sig et scoop i at sponsorere hele Danmarks håndbolddrenge. De har således ikke blot formået at lave et holdbart produkt, men også at markedsføre det til hele Danmark på en gang. Det vist hvad man kan kalde genialt. Så jeg tror da nok, at jeg på et tidspunkt skal have mig nogle LK IHC Wireless stikkontakter. Mon man kan købe sådan nogle online billigere i en webshop, end i et byggemarked. Det kunne da være fedt, så slipper man for selv at hente det.

Og genial, det kan man da med god grund også kalde Ulrik Wilbek. Manden der aldrig er blevet stoppet før en semifinale, hvadenten der er tale om kvinderne eller herrerne. Et stort tillykke herfra til Lauritz Knudsen, Danmark, Ulrik Wilbek og alle drengene.

lørdag den 26. januar 2008

Produktionsfunktioner

Produktionsteorien er læren om, hvorledes produktionen (outputtet) varierer med indsatsen af produktionsfaktorer (eksempelvis elartikler). I produktionsteorien kan der produceres mere end et produkt.

En produktionsfunktion angiver sammenhængen mellem indsat mængde af produktionsfaktorer og produktionsresultatet, altså den producerede mængde. Dette kan også betegnes totalproduktet.

Det er en god ide, at beregne produktionsfunktioner af for eksempel downlight spots, halogenpærer, lamper eller andre former for elartikler.

Håber dette giver lidt inspiration til fremtidige studier af produktionsfunktioner.

torsdag den 24. januar 2008

Ud i space!

Så kom "Danmark fra siden" ud i space - cyberspace :)

En god begyndelse

Så oprandt dagen, da jeg begyndte at blogge. Måske har jeg ikke meget at skulle have sagt, men derfor kan man jo godt sige noget. Jeg har tænkt mig at blogge om lidt af hvert. Måske en del om teknik, computer, alt i el osv., men jeg forsøger mig måske også med til hus og have.

Ihvertfald bliver der her blogget på dansk - man er vel fra Danmark. Spændende bliver det ihvertfald at blogge om alt og intet og lidt til.